Lindita Halimi u rrit gjatë luftës në Kosovë, kështu që për të ngrënia ishte një akt mbijetese.

“Ne kurrë nuk e dinim se kur do të shkonim herën tjetër për të ngrënë”, tha Halimi për revistën amerikane “People”. “Ishte ndjenjë e keqe, duke mos qenë në gjendje për të ngrënë. Pra, kur lufta mbaroi, unë fillova të konsumoja pa masë. Dhe ajo mori një kthesë të gabuar”.

Këngëtarja filloi të haje pica, karamele dhe pothuajse një Nutella. “Këto tre deri në katër vjet të jetës sime ishin të mjerueshme. Sinqerisht, unë kam qenë në rregull me peshën time, por ajo u shndërrua në çështjet e shëndetit. Unë nuk merrja frymë lehtë. Çdo herë që unë do të shkoja në klasë, njerëzit më thonin, “Oh shikoni, elefanti i madh është këtu”.

“Një grua në tren më ofroi vendin e saj”, rrëfen Halimi. Atëherë ajo ishte vetëm 18-vjeçe, por zonja kishte menduar se ajo ishte shtatzënë, transmeton Gazeta Express.

Lindita tashmë ka humbur sasi të konsiderueshme të peshës kur ajo u shpërngul në Shtetet e Bashkuara në vitin 2013 dhe ishte pjesë e audicioneve të American Idol, ku u rendit tek 25 më të mirët por pa shkuar në netët finale.

“Idol më ka inspiruar mua për të vazhduar që të punj drejt të qënit një këngëtare”, thotë Halimi, e cila aktualisht jeton në Atlanta me bashkëshortin e saj prej tre vjetësh. “Qëllimi im kryesor është që të marrë një Grammy”. Pos tjerash, ndalesa e saj e ardhshme, është përfaqësimi i Shqipërisë në Eurovizion në muaj maj.

Facebook Comments