Prokuroria e Hagës ka kërkuar burgim të përjetshëm për të akuzuarin për krime lufte Radovan Karaxhiq.

Ai marsin e kalur është dënuar me 40 vjet burg për shkak të gjenocidit në Srebrenicë dhe krime kundër njerëzimit në Bosnje e Hercegovinë gjatë viteve 1992-1995, bëri të ditur sot Tribunali i Hagës.

Ankesë është ngritur në shkallën e dytë të Gjykatës së Tribunalit në fillim të dhjetorit dhe ka 89 faqe derisa ankesa e Karaxhiqit i ka 223 faqe.

 

Facebook Comments