Për çfarë akuzohet motra e Isa Xhemajlajt,Hyrije Xhemajlaj-Thaçi?

Drejtoresha e Emergjencave në Drenas, Hyrije Xhemajlaj-Thaçi, e cila është shkarkuar nga detyra me urdhër të kryetarit

Ramiz Lladrovcit gjatë ditës së sotme, ka një aktakuzë të ngritur në verën e vitit 2016 për blerjen e një kamioni të zjarrfikësve.

Hyrije Xhemajlaj-Thaçi, e cila është edhe motra e kundërshtarit të Lladrovcit në zgjedhjet e fundit të jashtëzakonshme

në Komunën e Drenasit, Isa Xhemajlaj, akuzohet nga Prokuroria Themelore në Prishtinë për keqpërdorim të detyrës

zyrtare me rastin e blerjes së një kamioni për nevojat e Zjarrfikësve në Drenas.

Rasti për të cilin akuzohet drejtoresha e Komunës së Drenasit, bashkë edhe me dy zyrtarë të tjerë dhe një person me

biznes privat, është blerja e një kamioni në shumën 110.000 që shërben për fikjen e zjarrit, por që i njëjti, sipas prokurorisë

“nuk i plotëson kriteret sipas kontratës dhe se pagesa për këtë kamion ishte bërë para se të bëhet pranimi

teknik i mallit, në kundërshtim me Ligjin e Prokurimit Publik”.

Në një prononcim për Klan Kosovën gjatë muajit qershor të vitit të kaluar, Xhemajlaj-Thaçi ka thënë se ndihet e pafajshme.

Kryetari i Drenasit, Ramiz Lladrovci ka vendosur që të shkarkojë sot katër drejtorë të drejtorive të ndryshme në këtë

komunë që kanë aktakuza të ngritura për çështje të ndryshme.

Sipas një njoftimi për media, thuhet se kryetari Lladrovci nuk ia ka vazhduar kontratën  e punës drejtorëve ndaj të

cilëve është ngritur aktakuzë.

Facebook Comments