Akademiku, shkrimtari dhe kritiku Rexhep Qosja, në Zona e Debatit në Klan Kosova,

ka thënë se do të ishte i gatshëm të bisedonte me serbët për çështjen e definimit të kufijve.

Ai ka deklaruar se e vetmja rrugë për të arritur tek një zgjidhje e qëndrueshme është që

të ketë shkëmbim territoresh me Serbinë.

“Çështja serbe mund të zgjidhet duke u shkëputur një pjesë e Kosovës, veriut, dhe duke u

bashkuar Lugina e Preshevës me Kosovën. Kjo nuk është e lehtë dhe ne mund të mendojmë

se Serbia nuk do të pajtohet lehtë. Por, është koncept të cilin ne duhet ta

kemi përpara gjithnjë”, ka thënë ai.

Sipas tij, tash për tash pajtimi i shqiptarëve dhe serbëve është utopik dhe i pamundshëm.

“Ata nuk e heqin mendjen nga një koncept i para 300-400 vjetëve. Serbia sundohet

nga njerëz që jetojnë me mitologji”, ka thënë ai. “Shqipëria dhe Kosova do të bashkohen.

Si do të zgjidhet problemi i veriut dhe Luginës së Preshvës varet nga ne

dhe këmbëngulja e mençuria jonë. Por, ne do të bashkohemi”.

Facebook Comments