Presidenti i ri amerikan,
Donald Trump ka zemëruar ambientalistët
duke nënshkruar urdhëra ekzekutivë që
mbështesin dy tubacione të diskutueshme të naftës.

Trump ka mbështetur projektet e Keystone XL dhe Dakota Access,

me kusht që të përdoret çeliku amerikan.

Administrata e Obamas në fund të vitit 2015 ndaloi Keystone,

që do të mbarte naftë të papërpunuar nga Kanadaja në Teksas.

Ushtria ka vendosur vitin e kaluar për të eksploruar rrugë të tjera

derisa të martën në mëngjës, në  Shtëpinë e Bardhë,

Trump tha se të dy projektet do të jenë subjekt i termave dhe kushteve të rinegociuara.

Derisa ai nënshkroi marrëveshjen për Keystone XL,

presidenti tha se do të krijohen më “shumë vende pune, rreth 28.000 vende pune”.

 

Facebook Comments