Institucioneve:

Njohës të sigurisë, politologë, ekonomisë,
gjuhëtarë e shqiptarë të profesioneve të ndryshme
nga vendet më të njohura të botës,

u kanë bërë thirrje institucioneve

që sa më parë ta formojnë ushtrinë, raporton Zëri.info.

Ata me anë të një shkrese të përbashkët, kanë kërkuar që:

“Duke u thirrur në parimet e Kartës së Kombeve të Bashkuara,
ligjet dhe zakonet ndërkombëtare për paqe e siguri,
Kushtetutën e Republikës së Kosovës dhe të drejtën e qytetarëve të Kosovës

për vetëmbrojtje në rast të agresionit të jashtëm bëjmë

thirrje për krijimin e menjëhershëm të ushtrisë së Kosovës”

, thuhet në këtë shkresë.

Kjo me qëllimin që, sipas tyre, ushtria t’i shërbejë interesit
të qytetarëve të Republikës së Kosovës, pa dallim, paqes,

sigurisë dhe mbrojtjes së integritetit territorial e sovranitetit të vendit.

Ndërkaq, personat që kanë nënshkruar këtë thirrje janë

nga vendet më të njohura të Evropës e botës, përfshirë këtu:
Gjermaninë, Suedinë, SHBA etj.

Më poshtë mund ta gjeni të plotë thirrjen e tyre
drejtuar Presidencës, Qeverisë e Kuvendit

Institucioneve

Facebook Comments