Meshkujt më shumë e çmojnë inteligjencën

te femrat sesa gjokset e mëdha apo këmbët e gjata,

ka treguar David Bainbridge, profesor në

Universitetin e Cambridge.

Pavarësisht se gjokset e mëdha dhe këmbët e gjata vlerësohen si epitomi

i feminitetit nga kultura perëndimore, kur është fjala për të zgjedhur

nënën e fëmijëve të tyre, meshkujt i kanë në prioritet “trutë” e një femre.

Bainbridge ka treguar se inteligjenca është kualiteti më joshës që meshkujt

e kërkojnë te një partner afagjatë, pasi që kjo karakteristikë tregon

se partneri është i prirë të jetë prind i përgjegjshëm.

Gjithashtu profesori sugjeron se meshkujt shikojnë edhe nëse fëmija

është edukuar nga prindër inteligjentë dhe a është e shëndetshme

– kjo mund të jetë edhe shpjegimi se përse

George Clooney është martuar me Amal Alamuddin.

 

Facebook Comments