Mediat serbe, përkatësisht B92 shkruan se profesori boshnjak Besim Spahiq të ketë thënë që familja

e tenistit Novak Gjokoviq ka prejardhje shqiptare.

Spahiq në një tribunë të mbajtur në Sarajevë ka nxjerr në pah shumë të dhëna, sipas të cilit, shumë

personalitete botërore prej Ballkanit kanë gjak shqiptari.

“Thonë, Novak Djokovici është i ynë – serb. Qysh serb, kur është Gjokaj, katolik shqiptar nga Tuzi dhe kur

i vëllai edhe më tej quhet Dragan Gjoka”, ka thënë Spahiq.

Ai gjithashtu ka pohuar se Dinastija Karagjorgjeviq rrjedh nga fisi shqiptar Klement. Tre Papa të Vatikanit

ishin shqiptar ndërsa momentalisht në SHBA janë shtatë senatorë, shtetas amerikan nga Shqipëria kurse gjashtë

kryebashkiak të Chicagos kanë qenë me prejardhje shqiptare.

Facebook Comments