Zyra e ish-presidenti amerikan,

Barack Obama, të hënën ka lëshuar

një deklaratë në mbështetje të protestave

që kanë pushtuar Amerikën, dhe ka

dalë kundër diskriminimit ndaj individëve

për shkak të besimit apo religjionit të tyre,

duke thënë se

“vlerat amerikane janë në rrezik”.

Kevin Lewis, zëdhënës i Obamas post-presidencës,

ka thënë se Obama

“është prekur nga niveli i angazhimit që po ndodh në

komunitete nëpër tërë vendin”, raporton “Politico”.

“Qytetarë që ushtrojnë të drejtën e tyre kushtetuese për t’u

mbledh, për t’u organizuar dhe për ta ngritur zërin përmes

zyrtarëve të tyre të zgjedhur është ajo që presim të shohim

kur vlerat tona amerikane janë në rrezik”, ka thënë Lewis në

emër të Obamas, transmeton Koha.net.

Lewis theksoi komentet e kaluara të Obamas kundër ndalesës

ndaj myslimanëve, por foli vetëm në mënyrë indirekte

për urdhrin ekzekutiv të Trumpit.

“Duke iu referuar krahasimeve ndaj vendimeve të presidentit

Obama në politikën e jashtme, siç kemi dëgjuar më parë,

presidenti në thelb nuk pajtohet me nocionin e diskriminimit

kundër individëve për shkak të besimit apo religjionit të tyre”,

tha Lewis.

Kjo është deklarata e parë e Obamas që kur është larguar

nga Shtëpia e Bardhë

 

Facebook Comments