Në emisionin “Përballje” – prodhim i Telegrafit me gazetarin Muhamet Hajrullahu që transmetohet edhe në RTV Dukagjini – diskutohet për cilësinë e ujit të pijes në Kosovë.

A ka vend për shqetësim për cilësinë e ujit të pijes në Kosovë?

Çka thonë në Institutin Kombëtar të Shëndetësisë Publike, të cilët monitorojnë ujin?

A duhet të shqetësohemi për ujin që vjen nga ujesjëllësit rajonalë në tërë territorin e vendit?

Çfarë thonë në IKSHP për ujin e ambalazhuar?

Sa monitorohet cilësia e këtij uji dhe kujt duhet t’i besojmë në për standarde?

Pse IKSHP thotë se nuk ka dozë për shqetësim?

A është gjithçka sipas parametrave e standardeve të lejuara?

Për këto tema flasin Burbuqe Nushi-Latifi nga Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike, dhe Ilir Abdullahu – drejtor ekzekutiv i Kompanisë së Ujësjellësit Rajonal “Prishtina”. /Tel/

Facebook Comments