Kategorie: Femra

11 gjëra mbi vajzat e virgjëra dhe për ata që i duan të tilla

11 gjëra mbi vajzat e virgjëra: Shpeshherë virgjëria është subjekt i lidhur në mënyrë të pashmangshme me moralin, traditën, gjininë dhe politikat seksuale. Në dokumentarin e saj të ri, How to lose your virginity (Si ta humbësh virgjërinë), regjisorja Tereza Shekter shpjegon mitet, misteret, kulturën dhe seksualitetin femëror. Virgjëria s’mund të përkufizohet Fjala i/e virgjër është e mbushur me të gjitha llojet e miteve dhe mentaliteteve, ndaj është e vështirë për t’u përkufizuar. Mund të duket se përcakton dikë që nuk ka bërë kurrë marrëdhënie seksuale më parë, por as seksi nuk mund të përcaktohet me siguri. Kjo, sepse...

Read More

Kur femra nuk duhet më të bartë xhinse të ngushta dhe flokë të gjatë: Ka zbuluar një hulumtim!

Kur femra nuk duhet më të bartë xhinse të ngushta dhe flokë të gjatë? Femrat kanë qenë goxha të hidhëruara kur i kanë parë rezultatet e kësaj ankete. Në një anketë në Britaninë e Madhe të anketuarit u janë përgjigjur pyetjeve kur femra është shumë e moshuar për të bartur xhinse dhe kur do të duhej t’i shkurtonte flokët. Të anketuarit kanë thënë që femrat rreth moshës 47-vjeçare nuk do të duhej të vishnin xhinse të ngushta dhe që pas moshës 46 vjeçe do të duhej t’i shkurtonin flokët. Megjithatë, femrat ishin goxha të hidhëruara kur i kanë parë...

Read More