Kategorie: Ekonomi

Ministria e vendosur t’i mbyllë qendrat pa kritere të kontrollit teknik si masë sigurie në trafik (Video)

Ministria e Infrastrukturës ka shprehur përkushtim në shtimin e masave të sigurisë në trafik duke paralajmëruar mbikëqyrje të rreptë edhe ndaj kontrolleve teknike. Ata kanë pohuar se do të ketë zbatim të përpiktë të ligjit për automjete e mes tyre nën monitorim rigoroz do të jenë edhe autoambulancat, autobusët, furgonët, taksitë, makinat e zjarrfikësve dhe automjete të tjera të shërbimeve emergjente. Eset Berisha, këshilltari i ministrit të Infrastrukturës, Pal Lekajt, e ka konfirmuar iniciativën e kësaj ministrie lidhur me vëzhgimin dhe mbylljen e qendrave të kontrollit teknik që nuk i përmbushin kriteret e rregullsisë teknike. “Është një numër i...

Read More

Shkollë me program të atletikës prej tani edhe në Kosovë

Shkollat në Shtetet e Bashkuara të Amerikës prioritet të veçantë i kushtojnë sportit dhe atletikës, duke u munduar t’iu ofrojnë nxënësve sa më shumë mundësi zhvillimi në këtë drejtim. Përveç anës shëndetësore, studimet tregojnë se përfshirja e nxënësve në aktivitete sportive çon në performancë më të mirë akademike (Bullón et al, 2017). Mbi të gjitha, angazhimi i fëmijëve në sport është kyç në aspektin social dhe në ndërtimin e shprehisë së funksionimit në grup (ndërveprimit). Kjo e fundit është edhe njëra ndër filozofitë kryesore mbi të cilën vepron American School of Kosova. Kështu, duke marrë parasysh rëndësinë e përfshirjes së...

Read More

Urdhëri i Trump-it për muslimanët, riaktivizon Obamën

Zyra e ish-presidenti amerikan, Barack Obama, të hënën ka lëshuar një deklaratë në mbështetje të protestave që kanë pushtuar Amerikën, dhe ka dalë kundër diskriminimit ndaj individëve për shkak të besimit apo religjionit të tyre, duke thënë se “vlerat amerikane janë në rrezik”. Kevin Lewis, zëdhënës i Obamas post-presidencës, ka thënë se Obama “është prekur nga niveli i angazhimit që po ndodh në komunitete nëpër tërë vendin”, raporton “Politico”. “Qytetarë që ushtrojnë të drejtën e tyre kushtetuese për t’u mbledh, për t’u organizuar dhe për ta ngritur zërin përmes zyrtarëve të tyre të zgjedhur është ajo që presim të...

Read More

Malishevë: Përkujtohen të vrarët në masakrën e vitit 1990

Sot, në Malishevë, me homazhe dhe nderime, janë përkujtuar të rënët e “Masakrës së Malishevës”, e 30 janarit të vitit 1990. Në këto homazhe dhe nderime, krahas familjarëve, morën pjesë edhe nënkryetari i Komunës së Malishevës, Rexhep Mazreku, i shoqëruar nga drejtorët e drejtorive komunale dhe personalitete e qytetarë të tjerë. Më 30 janar të vitit 1990, në qendër të Malishevës, gjatë protestave popullore, për të drejtat e popullit shqiptar në Kosovë, kundër regjimit serb dhe kundër sistemit të asaj kohe, policia serbe, ka hapur zjarr mbi popullatën, ku janë vrarë Hysni Mazreku dhe Ali Kryeziu, derisa dhjetëra të...

Read More

Nuk dorëzohet Haxhi Arifi, kërkon edhe një mandat në krye të BSPK-së (Video)

Kreu i Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Kosovës, Haxhi Arifi, edhe pse ka më shumë se dy vite që e ka arritur moshën e pensionimit,  vazhdon të qëndrojë në krye të kësaj sindikate dhe nuk e lëshon frontin. Madje mosha nuk i kishte penguar as Qeverisë së Kosovës, dhe i ka propozuar deputetëve që edhe për një mandat t’i përfaqësojë interesat e ish-punëtorëve në bordin e Agjencisë Kosovare të Privatizimit (AKP). Arifi thotë se zgjedhjet e parapara më 2 nëntor të vitit ta kaluar, janë shtyrë në pranverë. Me herët ka deklaruar se do të heqë dorë nga...

Read More