Kategorie: ENERGJETIKA

Blloqet e KEK-ut prodhojnë 640 megavat

Gjatë ditë së martë në blloqet e Korporatës Energjetike të Kosovës (KEK), janë prodhuar 640 megavat orë energji elektrike. Zëdhënësi i KEK-ut, Skënder Bucolli ka thënë  se janë duke iu përmbajtur me përpikëri planifikimeve për prodhimit e energjisë elektrike. Derisa pas privatizimit të një rrjetit shpërndarës, sipas tij, KEK-u nuk ka obligime për furnizim me energji elektrike. “Nga privatizimi i shpërndarjes dhe furnizimit, sipas licencës obligimi për furnizimin e konsumatorëve, pavarësisht burimit i takon furnizuesit publik KEDS/KESCO”, ka thënë Skender Bucolli. Sipas tij, edhe pse kanë vështirësi me blloqet e vjetruara ata po ia dalin, me prodhim të rrymës,...

Read More

KEDS-i me import mundohet t’i “zbusë” reduktimet

Shumë vende madje edhe në disa lagje të Prishtinës janë duke u aplikuar reduktime edhe në këtë kohë kur temperaturat janë nën minus. Reduktime ka pasur edhe gjatë natës së kaluar Ky acar dhe reduktimet e energjisë elektrike e kanë vështirësuar edhe më shumë gjendjen. Zëdhënësi i KEDS-it Viktor Buzhala, ka thënë për Telegrafin se kanë rritur importin e energjisë elektrike deri në 400 megavat për orë, por sipas tij, problem paraqet mungesa e sasisë së energjisë elektrike për import në vendet e rajonit. “Furnizimi është relativisht stabil. Si KEDS kemi intervenuar duke e rritur importin, i cili aktualisht...

Read More