Kategorie: FINANCA

Bizneset kërkojnë kushte më të mira për kredi (Video)

Në emisionin “Përballje” ku është diskutuar për kamatat e kredive, Syzana Aliu, pronare e kompanisë vendore “MagicIce”, ka deklaruar se kamat për kreditë e bizneseve janë ende të larta, mirëpo janë dukshëm më të mira sesa në të kaluarën. “ Kur kemi startu prodhimin në ‘MagicIce’ ne fillimisht kemi marrë kredi, e cila ka qenë me interes shumë të lartë e cila ka shkuar në rreth 18 për qind norma e interesit”, ka potencuar Aliu. Sipas saj, për prodhuesit vendorë do të ishte më mirë që qasja në kredi të jetë më e lehtë dhe e favorshme që bizneset...

Read More

2.7 miliardë euro depozita

Deri në fund të muajit qershor të vitit që lamë pas depozitat e qytetareve nëpër bankat komerciale në Kosovë kanë arritur në 2 miliardë e 690 milionë euro, duke shënuar rritje vjetore prej 4.6 për qind. Depozitat e qytetarëve të Kosovës nëpër bankat komerciale në vend deri në fund të muajit qershor të këtij viti kanë arritur në 2 miliardë e 690 milionë euro, duke shënuar rritje vjetore prej 4.6 për qind. Në raportin e fundit të Bankës Qendrore të Kosovës (BQK) thuhet se depozitat për të dytin vit me radhë shënuan ngadalësim të rritjes, shkruan Zëri. “Depozitat e...

Read More