Kategorie: Jasht vendi

Urdhëri i Trump-it për muslimanët, riaktivizon Obamën

Zyra e ish-presidenti amerikan, Barack Obama, të hënën ka lëshuar një deklaratë në mbështetje të protestave që kanë pushtuar Amerikën, dhe ka dalë kundër diskriminimit ndaj individëve për shkak të besimit apo religjionit të tyre, duke thënë se “vlerat amerikane janë në rrezik”. Kevin Lewis, zëdhënës i Obamas post-presidencës, ka thënë se Obama “është prekur nga niveli i angazhimit që po ndodh në komunitete nëpër tërë vendin”, raporton “Politico”. “Qytetarë që ushtrojnë të drejtën e tyre kushtetuese për t’u mbledh, për t’u organizuar dhe për ta ngritur zërin përmes zyrtarëve të tyre të zgjedhur është ajo që presim të...

Read More

Trumpi, mediave: E kam një letër nga Obama, por nuk do t’jua tregoj! (Video)

Presidenti i ri Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump, thotë se në Zyrën Ovale, ish-presidenti Barack Obama ia ka lënë një letër, por që nuk do t’ia tregojë atë mediave. “Ishte gjest i mirë nga ana e tij dhe ne i gëzohemi kësaj, por do ta ruaj e nuk do t’jua tregoj mediave se çka shkruan në atë letër”, ka thënë ai, transmeton Telegrafi. “Do t’ju them se ishin interesante këto ditët e fundit, se kemi caktuar takim me kryeministren e Britanisë së Madhe dhe se kryeministrja May (Theresa) do të vijë shpejtë në SHBA”. Është traditë në...

Read More