Kategorie: Kosov

Malishevë: Përkujtohen të vrarët në masakrën e vitit 1990

Sot, në Malishevë, me homazhe dhe nderime, janë përkujtuar të rënët e “Masakrës së Malishevës”, e 30 janarit të vitit 1990. Në këto homazhe dhe nderime, krahas familjarëve, morën pjesë edhe nënkryetari i Komunës së Malishevës, Rexhep Mazreku, i shoqëruar nga drejtorët e drejtorive komunale dhe personalitete e qytetarë të tjerë. Më 30 janar të vitit 1990, në qendër të Malishevës, gjatë protestave popullore, për të drejtat e popullit shqiptar në Kosovë, kundër regjimit serb dhe kundër sistemit të asaj kohe, policia serbe, ka hapur zjarr mbi popullatën, ku janë vrarë Hysni Mazreku dhe Ali Kryeziu, derisa dhjetëra të...

Read More

Tensione edhe pas takimit në Bruksel

Takimi i zhvilluar në Bruksel më 24 janar, ndërmjet përfaqësuesve të nivelit të lartë politik të Kosovës dhe Serbisë, me lehtësimin e Zyrës së përfaqësueses së Lartë të Bashkimit Evropian, Federica Mogherini, ka synuar uljen e tensioneve ndërmjet dy vendeve, që u shpërfaqën javëve të fundit nëpërmjet një retorike të ashpër nga autoritetet e të dyja vendeve. Por, pavarësisht takimit të së martës në Bruksel, retorika e ashpër nga të dyja palët ka vazhduar edhe më tej, duke ngritur pikëpyetje nëse dialogu i rinisur me nivel të lartë të përfaqësimit politik, do të mund t’i ulë tensionet, vlerësojnë njohësit...

Read More

Pritet heqja e bllokadës energjetike nga Serbia

Ndërkombëtarët po presin që bllokada e shkaktuar nga Serbia ndaj Kosovës në sektorin e energjisë të zgjidhet brenda disa muajve. Në një takim të mbajtur me anëtarët e Komisionit për Zhvillim Ekonomik, drejtues të Sekretariatit të Komunitetit të Energjisë kanë thënë se për këtë çështje janë duke u bërë diskutime intensive. Sa i përket tri herë refuzimit të kompanisë serbe nga institucionet e Kosovës, ai ka thënë se është dashur t’i jepej kohë shtesë për plotësim të dokumentacionit dhe jo që ta refuzojnë menjëherë. Por, një sugjerim i tillë ngjalli reagim të menjëhershëm të anëtarëve të komisionit, të cilët...

Read More

Sivjet do të investohen 80 milionë euro më shumë në asfalt

Ministri i Infrastrukturës, Lutfi Zharku, ka folur për investimet në infrastrukturën rrugore dhe hekurudhore të Kosovës. Zharku ka thënë në KTV se buxheti për vitin 2017 vetëm për investime kapitale do të jetë 280 milionë euro. Ndërkaq, 270 milionë euro janë paraparë vetëm për projekte kapitale. Zharku ka treguar se buxheti për infrastrukturë këtë vit është për 80 milionë euro më i madh se buxheti i vitit 2016. Ministri ka folur edhe për autostradën “Arbën Xhaferri”, duke treguar se deri në ditën e fundit të vitit të kaluar “Bechtel Enkas” i janë paguar 327 milionë euro. Ndërsa ka treguar se sivjet janë paraparë edhe 130 milionë...

Read More

Opozita: Serbia përfitoi nga çdo marrëveshje, Kosova në asnjë (Video)

Serbia vazhdoi edhe vitin 2016 të mos përfill shumë nga marrëveshjet e arritura në Bruksel. Pala serbe në vazhdimësi ka bërë që nga marrëveshjet të dalë fituese, ndërsa pala kosovare ka humbur. Humbjet më të mëdha nga ndërhyrjet e Serbisë përllogariten të jenë bërë në sistemin energjetik. Nuk mund të anashkalohen as humbjet që Kosovës i ka shkaktuar në sistemin e telekomunikacionit, deklarojnë përfaqësuesit e Opozitës në Kosovë. Përfaqësues nga opozita, nuk pajtohen me mënyrën e bisedimeve me palën serbe. Kryesuesi i delegacionit të Kosovës për të dialoguar me Brukselin lidhur me kartonin e gjelbër, Rrahim Pacolli, ka thënë...

Read More