Kategorie: Arsim

Prishtinës nga shtatori i shtohet edhe një shkollë moderne

Kryetari i Prishtinës, Shpend Ahmeti bashkë me nënkryetarin Selim Pacolli, drejtorin e Arsimit, Jonuz Salihaj dhe disa asambliste vizituan sot përfundimin e punimeve në objektin e shkollës fillore dhe të mesme të ulët në lagjen “Arbëria”. Shkolla që do të mbajë emrin “Mehmet Gjevori” në përbërje ka gjithsej 12 klasa mësimi, prej të cilave 2 dhoma mësimi për nivelin e arsimit parafillor, 10 dhoma mësimi për nivelin e arsimit fillor dhe të mesëm të ulët dhe 4 dhoma për kabinete, kuzhinën dhe hapësirat të tjera përcjellëse sipas kërkesave dhe standardeve bashkëkohore. Drejtoria e Arsimit pas analizës dhe vlerësimit të...

Read More

Bajrami takon pronarët e shtëpive që i lëshuan për shkolla në vitet e 90-ta

Arsim Bajrami takon…. Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Arsim Bajrami ka takuar përfaqësuesit e Këshillit iniciues për projektin e realizimit të mësimit shqip në shtëpitë-shkolla në vitet e ‘90-ta. Ky takim u zhvillua në kuadër të shënimit të përvjetorit të kësaj ngjarjeje ku ishin  prezentë disa pronarë të  shtëpive-shkolla nga komuna e Prishtinës, si dhe drejtues të arsimit në Kosovë në vitet e nëntëdhjeta. Në emër të Qeverisë së Kosovës, ministri Bajrami ka shprehur falënderimet për sakrificën e pronarëve të shtëpive-shkolla dhe të gjithë atyre të cilët kanë qenë të përfshirë në procesin edukativo-arsimor të kësaj periudhe, duke...

Read More

Kur edhe fëmijët e bartin politikën në shkollë: Nxënësja e klasës së katërt brengoset se Trumpi nuk do ta përkrah Kosovën (Foto)

Politika si temë e përhershme diskutimi, kudo ndër shqiptarë, nuk preokupon veç të rriturit po edhe të vegjlit. Një nxënëse e klasës së katërt, në një shkollë fillore në Pejë, në detyrën e dhënë nga mësuesja e saj – me temën “Si do të duket vendi i mrekullive?” – ka shkruar se do të dëshironte që të mos kishte konflikt mes Kosovës dhe Serbisë dhe që njerëzit të jetonin në paqe. Por, ajo ka shprehur edhe dëshirën që Kosova ta ketë tutje përkrahjen e “miqve ndërkombëtarë”, përkrahje kjo që për të po rrezikohet pas zgjedhjes së Donald Trumpit për...

Read More