Kategorie: Lajme

Përfundon takimi i Komisionit Parlamentar për Stabilizim Asociim

Ka përfunduar takimi i dytë i Komisionit Parlamentar për Stabilizim Asociim BE-Kosovë, i cili u mbajt në Strasbourg të Francës.   Pas këtij takimi kryesuesit e dy delegacioneve, Tonino Picula dhe Xhavit Haliti kanë mbajtur një konferencë të përbashkët për medie. Haliti ka bërë me dije se gjatë dy ditëve është diskutuar për çështje të ndryshme, duke filluar nga marrëdhëniet BE- Kosovë; liberalizimi i vizave, Asociacioni i komunave, demarkacioni me Malin e Zi, sundimi i ligjit; marrëdhëniet ndërfqinjësore, zhvillimi ekonomik i Kosovës, ambienti, arsimi si dhe çështje të tjera më rëndësi për Kosovën dhe qytetarët e saj. “Shpalosëm të...

Read More

KUJDES! Cilësia e ajrit në Prishtinë e dëmshme, kërkohet reduktim i lëvizjeve

  Afrim Berisha nga drejtoria për monitorim, vlerësim dhe raportim mjedisor në Ministrinë e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, thotë se moti i cili gjatë javës së fundit ka përfshirë Kosovën e sidomos pjesën qendrore të saj ka ndikuar edhe në cilësinë e ajrit.     “Sikurse jeni njoftuar përmes Institutit Hidrometeorologjik të Kosovës gjate këtyre ditëve në Prishtinë dhe në Kosovën qendrore po mbanë një mot me mjegull të dendur, me lagështi të lartë të ajrit dhe me mungesë të erës. Përveç kësaj, gjatë kësaj kohe është rritur edhe sasia e shkarkimeve të ndotësve ne ajër sikurse janë ato...

Read More