Kategorie: teknologji

Gjenitë “e çmendur”: Nëntë histori të çuditshme të shkencëtarëve të famshëm

Dihet mirë se shkencëtarët janë një lloj vërtetë i çuditshëm. Në fund të fundit, duhet të jesh pakëz ndryshe për të ndjekur ide, tek të cilat askush tjetër nuk beson. Shumë shkencëtarë kanë patur personalitete ekscentrikë ose të ashpër, ndërkohë që të tjerët ishin dijetarë që nuk mundeshin t’i kuptonin limitet e mendjeve të ngushta të njerëzve të tjerë. Dhe shumë prej tyre kanë shkuar shumë larg në kërkimin e dijes, me rezultate herë të frikshëm, e herë qesharakë. Mos fasulet! Mund të falënderoni matematicienin grek, Pitagorën, për atë themelin e gjeometrisë, që është Teorema e Pitagorës. Por disa...

Read More

Lansohet Samsung Galaxy Note 9 – Gjithçka që duhet të dini

Samsung Note 9 tani është njoftuar zyrtarisht dhe Matt Swider nga TechRadar ka pasur disa përshtypje mbi pajisjen. Këtu janë mendimet e tij mbi celularin e ri. Data e lëshimit të Samsung Galaxy Note 9 është 24 gusht, e cila është dukshëm më e hershme në vit se sa e lansimit të Note 8 vitin e kaluar, që ishte 15 shtator në Britani të Madhe dhe SHBA. Matt thekson se ky hap i lëshimit të mëparshëm mund të jetë për shkak se Samsung dëshiron të mundë njoftimin e ri të iPhone, i cili pritet të ndodhë në fillim të...

Read More